Referenser bör väga tungt när en webbyrå i Göteborg ska anlitas

Titta alltid på referenser innan du anlitar en Webbyrå

Pris, tidsram, kompetens, rykte… Det finns självklart en hel del att jämföra och titta på när en webbyrå ska anlitas. Men börja med att titta på de referenssidor som presenteras på deras hemsida. Det brukar ge en bra bild över hur företaget jobbar och vilka komplexa problem de kan lösa.

Behöver du enbart en informativ statisk hemsida eller vill du ha bokningssystem och affärssystem som är kopplad till hemsidan? Hur komplex sidan ska vara är första punkten som avgör vilken webbyrå som kan utföra jobbet. Är det kopplingar mellan olika affärssystem eller komplex programmering som har utförts är detta svårt att se direkt om man besöker en hemsida. I dessa fall behöver man kontakta referenserna och få förklarat för sig vad som genomfört.

Men är det en enklare sida med framförallt information, kontaktmöjligheter och presentation av olika tjänster väger det visuella tyngre. Det betyder även att man kan kolla på referensjobb på ett helt annat sätt för att avgöra om man anser att denna byrå har gjort ett tillräckligt bra jobb.

Se hemsidan – för att se hemsidan

Det är mycket vanligt att en webbyrå lägger upp referenser på sin egen hemsida. Man visar därmed upp tidigare arbeten som utförts vilket gör det lättare för nya kunder att se deras kompetens. Besök ett par byråers hemsidor och titta på de referensprojekt de presenterar. Hur har de jobbat för att lyfta fram de olika företagens produkter och tjänster? Hur förmedlar de budskapet? Se även på struktur och design då detta är mycket avgörande för användarvänligheten.

Här kan man låtsas vara kund och besöka en av de sidor som denna webbyrå i Göteborg skapat och leta efter information eller testköpa en produkt. Allt för att uppleva användarvänligheten.

Nu är det alltid svårt att veta vad som varit kundens önskemål från början och hur stor del gällande byrå i Göteborg haft i utvecklingen av den grafiska delen. Men det skapar ändå en övergripande syn på hur de valt att ta sig an arbetet.

Jämför referenser – Jämför priser

Efter att ha jämfört olika webbyråer och deras referenser är sedan nästa steg att jämföra deras priser. Prisbilden kan vara extremt olika vilket delvis beror på hur byrån lägger upp arbetet och vilka tilläggstjänster som erbjuds inom paketet och vad som behöver tecknas utöver grundpriset.  Se alltid till att få skriftliga offerter och välj företag med gott rykte. Kom ihåg att det räknas som en tjänst att bygga en hemsida och att du som kund därmed inte har samma ångerrätt som vid köp av produkter. Det är därmed viktigt att man väljer rätt webbyrå från början och undviker de som lovar betydligt mer än de kan hålla. En webbyrå med säte i Göteborg som har väldigt mycket bra omdömen är Squib Webbyrå Göteborg som ni kan besöka här: https://squib.design/.