Vad skiljer exceptionella webbyråer i Stockholm från andra?

Vilken webbyrå är värd att anlita?

Att starta en webbyrå innebär att man ger sig in i konkurrensutsatt bransch. För att slås sig fram i bruset krävs ofta gedigen marknadsföring och att man faktiskt erbjuder något som andra har svårt att mäta sig med. Det kan till exempel vara utmärkt design och vassa animationer, ett komplett utbud av tjänster som innefattar till exempel SEO och SEM, eller att man nischar sig och blir expert på ett mycket smalt område.

En tidning för webdesigners och utvecklare har listat de tio bästa webbyråerna i Belgien. Tidningen är förvisso internationell, men den som har rankat byråerna kommer därifrån. Den webbyrå som rankas högst rosas för sina spektakulära hemsidor med animationer. De jobbar med HTML5, XHTML och gör även appar för iPhone och iPad. Vidare får de ros för sina metoder att utveckla e-handelslösningar och den identitet som skapas åt kunderna som anlitar dem.

Den webbyrå i Stockholm som rankas näst högst är grundad i mitten på 00-talet och är betydligt mer affärsfokuserad än den första. Här är det inte samma fokus på snygga animationer, färger och bilder. Snarare är det som skiljer dem från konkurrensen deras analyser och sätt att bedriva datadriven verksamhet. De får särskild ros för sitt öga för detaljer.

Det tredje företaget som listas är en webbyrå i Stockholm med fokus på det grafiska, precis som den byrå som listas som etta. De beröms just också för grafiken, som beskrivs som ”fantastisk”. De har ett stort fokus på visuell kommunikation och snygg, polerad design. Ett besök på byråns hemsida visar just på det.

Det fjärde företaget som listas får beröm för sitt fokus på användarvänlighet. I sin portfolio har de mycket stora och välbesökta hemsidor, där mycket data måste organiseras. Att presentera all data på ett snyggt sätt för användaren är en utmaning som heter duga. Anledningen till att de placerar sig högt på den här listan är just för att skribenten anser att de lyckas göra just det. En av de webbyråer i Stockholm som lyckats med användarvänligheten är stockholmswebbyrå.se.

Alla exempel som nämns ovan utmärker sig i huvudsak genom sin design. För den som ska starta en webbyrå i Stockholm finns det givetvis fler sätt att slå sig fram i bruset på. Även om man gör en riktig god design så behöver man fortfarande få rätt människor att se det. Många bedriver ganska traditionell försäljning – det vill säga att man helt enkelt närmar sig kunder som kan vara i behov av de tjänster man tillhandahåller. Men många gånger krävs det lite mer än så. ¨

Här är det upp till var och en att hitta sin egen strategi. Vissa gör en tydlig satsning på att erbjuda så breda tjänster som möjligt, för att kunna tillgodose kundens behov. Andra nischar sig mer på ett riktigt smalt område och blir experter på det, vilket leder till att deras tjänster just i det området blir efterfrågade.

För marknadsföringen finns det mer eller mindre konventionella metoder. Något som visat sig fungera väl för en del är att hålla i event, dit andra i branschen samt potentiella kunder kan söka sig.